uitleg over het dagboek
Indien je het dagboek niet aangeschaft hebt dan kun je hem nog steeds aanschaffen uiteraard. Via deze link.
In het dagboek staan een aantal invulvakjes die met uitleg beter te begrijpen zijn.
Vooral nu je de “Rewrite yourcellf methode” al eerder toegepast hebt :
☼ “ Affirmaties“:
Schrijf een aantal zinnen op die voor de desbetreffende dag van toepassing zijn. Als je je bijvoorbeeld niet lekker voelt kun je opschrijven:
”Ik voel me krachtig” of “Ik voel me energiek” en probeer dat met overtuiging op te schrijven. Als je weerstand voelt zit er zeer waarschijnlijk een overtuiging achter. Doe dan de “Rewrite yourcellf methode”.
☼” Script (dit is vandaag gebeurd)”:
Dit kun je gebruiken om je intentie te zetten voor de desbetreffende dag. Dus stel dat je een sollicitatiegesprek hebt. Dan wil je natuurlijk dat ze je aannemen. Je kunt het script dan op zo’n manier schrijven alsof het al gebeurd is. Dus bijvoorbeeld dat je in de ochtend op de dag van je sollicitatiegesprek opschrijft:
”Ik kwam daar heel ontspannen en ruim op tijd aan. De locatie was heel makkelijk te vinden. Het was zo’n fijn gesprek, want het ging heel vloeiend en ik had een goede klik met iedereen daar. Ik weet zeker dat ze me gaan aannemen”.
—> Onze gedachten creëren onze realiteit en als jij ergens echt in gelooft versterk je dat proces. Wanneer er geen overtuigingen zijn die je kunnen blokkeren uiteraard. Vooral in de ochtend wanneer je net wakker bent en vlak vóór het slapen gaan. Een sollicitatiegesprek is over het algemeen heel belangrijk voor een individu. Dit kan uiteraard ook met andere dingen, met veel “kleinere” dingen. En wanneer je weerstand voelt kan het zijn dat er een overtuiging achter schuilt, doe dan de “Rewrite yourcellf methode”.
☼ “Ik laat dit los vanuit liefde en dankbaarheid”
De eerste pagina is leeg en er staat “waarom?”. Daarmee refereer ik naar een trigger. Stel je bent getriggerd en je moet even je ei kwijt, dan kun je dat hier opschrijven. Zoals ik eerder aangaf, dit dagboek gebruik ik ook zelf en dit onderdeel is ook heel waardevol voor mij geweest om te reflecteren op situaties met een trigger.
- Op de 1e pagina schrijf je dan wat er gebeurd is en waarom je je zo voelt (de rauwe data zonder al teveel na te denken). Je gooit gewoon alles als het ware schrijvend eruit.
- Op de 2e pagina reflecteer je wat meer vanuit gevoel/ je intuïtie/ je hogere zelf als je daar klaar voor bent. Dit heeft allemaal betrekking op dezelfde situatie met de trigger en hoe jij gehandeld hebt.
- Het kan zijn dat je het even moet laten bezinken, zodat je wat rustiger wordt en andere inzichten krijgt later. Schrijf het verhaal dan vanuit dit nieuwe perspectief op.
—> Probeer altijd in te vullen wat voor jou van toepassing is per dag. Iedere dag voelen we ons anders en hebben we meer behoeften aan het ene deel van het dagboek en op andere dagen weer het andere deel. Als je je minder lekker voelt is het bijvoorbeeld bijna vanzelfsprekend om in te vullen hoe je lichaam zich vandaag voelde. Als je je nergens last van hebt is dat soms overbodig.
Als je kritisch naar jezelf toe bent geweest kun je jezelf vergeven. Als je het gevoel hebt dat je iets niet snapt vanuit jouw perspectief, dan kun je het proberen te begrijpen vanuit een hoger perspectief. Het gaat erom dat je o.a. bewuster wordt van je gemoedstoestanden en dat je jezelf daardoor beter gaat begrijpen. Dat je op die manier een sterkere band met jezelf kan opbouwen :).